Premsa:

A continuació, diverses aparicions als mitjans:

“Marina Rodríguez Brià ens duu de la mà de Clementi del vertigen torrencial a la subtilitat més refinada. Una veritable meravella.”

- Carles Duarte i Montserrat, poeta. –

Diari de Girona 30/08/2015 (CD Clementi on a Clementi & Co square piano).

http://www.marinarodriguezbria.com/critica-clementi-en-un-clementi-2/


“Un treball molt important que engresca aquest camí d’intèrprets que exerciten la música en instruments originals.”

- Jorge de Persia 

La Vanguardia, Barcelona 04/07/2015  (CD Clementi on a Clementi & Co square piano)

http://www.marinarodriguezbria.com/presentacio-del-cd-clementi-on-a-clementi-co-square-piano/


“Marina Rodríguez Brià transmet la seva música en cada gest que fa. Natural, emotiva, lliure, directa… Marina Rodríguez va estrenar l’auditori Maria Carme Grauvilardell de Sant Vicenç el passat 28 de març amb un recital de piano ple de records i sorpreses.”

- Estel Huguet. Sant Vicenç de Castellet 

El Breny 03/2015  (Inauguració de l’Auditori de l’Espai Ateneu, Recital de piano amb sorpreses).

http://www.marinarodriguezbria.com/la-inauguracio-de-lespai-ateneu-de-sant-vicenc/

“La pianista Marina Rodríguez publica un disc d’Albèniz per a nens… Es mostra especialment entusiasmada amb el projecte perquè, a més d’haver gravat les peces més emblemàtiques del compositor, ha pogut interpretar una peça inèdita. “La va compondre als vuit anys i es diu Marxa Militar. La vàrem trobar a l’arxiu històric d’Albèniz al Museu de la Música de Barcelona. Ha sigut molt emocionant poder-la tocar per primera vegada”

- El petit Albèniz - Sèries “Els grans compositors i els nens”

El 9 Nou, 19/8/2011


“La Elbphilharmonie presenta quatre produccions internacionals dirigides a nens. La sèrie s’obre amb un conjunt de la sala de concerts L’Auditori de Barcelona, realitzant el seu programa tan imaginatiu de Girasons. El quartet de saxofonistes Clair-obscur de Berlín crea el segon concert al voltant de la història de Valiant, el petit sastre. Des de Viena ve Tetete amb el seu Abelles de Cinema i Cinema d’Abelles. El final de la sèrie és l’aparició de Oficial Fluke i els Vilans, una altra formació d’Àustria amb un programa guanyador d’un premi del programa infantil.”

- Girasons – Colecció “Escolta L’Auditori”.Elbphilarmonie Konzerte, Laeiszhalle, Hamburg, Germany –

2010-2011


“…entre les gravacions més destacades amb el fortepiano Slocker, cal destacar l’interpretació d’Albert Romaní en el disc Música de tecla Hispánica (1700-1800) amb instruments d’època del Museu de la Música, de 1998, i la de 1999, de Marina Rodríguez Brià, amb vuit valsos de Muzio Clementi en el disc Miniatures 4.”

- Miniatures 4 – Muzio Clementi

Revista del Museu de la Música de Barcelona, abril, 2008


“Un factor que roman intacte en el decurs de tota la gravació és la sòlida tècnica demostrada per la pianista, que ofereix unes versions de bella sonoritat i de gran rigor interpretatiu.”

- Miniatures 4 – Muzio Clementi

Revista Musical Catalana,  No. 233, Barcelona, 2004. Jordi Salazar


“El nom del llibre ja és original, Pianòries, i el contingut també. Una obra que s’aparta dels manuals habituals.”

- Pianòries 1 – Mètode de piano per a principiants -

Regió 7. Manresa, 6/11/2002. G.C.

“Marina Rodríguez Brià, pianista extraordinària, que interpretava amb la mateixa capacitat Bach, Scarlatti, Debussy o les endimoniades 32 Variacions en do menor de Beethoven, i que introduí en l’espectacle un punt de subtil humor.”

- El Secret de la castanyola amb José de Udaeta. Festival de Sant Feliu de Guíxols, Girona -

2001. Alfons Hereu i Ruax


Udaeta actua esplèndidament acompanyat per dues autèntiques feres: la ballarina-bailaora-concertista de castanyoles de Vilanova i la Geltrú Belén Cabanes, i la pianista de Sant Vicenç de Castellet Marina Rodríguez. Totes dues varen descarregar talent a dojo al TNC.

- El Secret de la castanyola amb José de Udaeta. Teatre Nacional de Catalunya, Barcelona -

La Vanguardia, Barcelona, 22/6/2000. Marjolijn van der Meer


“…El disc de Marina Rodríguez revalida el temperament noble d’aquestes miniatures clementines que, interpretades amb musicalitat, exigència i pulcritud, endolciran l’humor musical apte per a tots els públics i especialment el més jove….Si bé les Sonatines s’han interpretat amb un piano Steinway modern, per als valsos s’ha utilitzat un pianoforte taula de 1831 avui conservat al Museu de la Música de Barcelona, similar als que va fabricar Clementi.”

- Miniatures 4 – Muzio Clementi

La Vanguardia, Barcelona, 22/10/99. Á.R.F.


“…aquest disc presenta la cara amable de Muzio Clementi (…) De la interpretació de la pianista Marina Rodríguez Brià, juntament amb la col·laboració dels percussionistes Jordi Gardeñas i Pilar Subirà, es desprèn l’interès comunicatiu per expressar amb pulcritud i ganes de divulgar aquesta música (…) No us deixeu perdre aquesta col·lecció de Miniatures i especialment aquesta última, dedicada a Muzio Clementi amb la pianista Marina Rodríguez.”

- Miniatures 4 – Muzio Clementi

“Clàssica”, la crítica musical per Àlex Robles, Catalunya Cultura, Barcelona, 13/10/99

“Els múltiples sons de les castanyoles van ser introduïts en el toc de la pianista Marina Rodríguez que, amb saviesa va portar el programa de la nit amb totes les seves grans exigències tècniques i variants interpretatives com si es tractés de tocar en un grup de música de cambra.”

- Amb José de Udaeta i Belén Cabanes. Ludwigsburger Schlossfestspiele bzw,  Internationale Festspiele Baden-Württemberg, Festivals de Ludwigsburg, Stuttgart, Alemanya -

M.R. Juny 1999


 “La Marina Rodríguez té una gran tècnica i també una gran energia davant el teclat, que, a més, la sap transmetre captant el total interès del públic i creant el cert grau de tensió necessari perquè quedi oberta la comunicació. El concert, que durava aproximadament una hora, es va fer realment curt.”

- Recital de piano solo. Tercer Cicle de Concerts de l’Associació Musical Bellaterra -

L’Esquirol nº 69. Cerdanyola. Redacción. Febrero 1999


“La pianista Marina Rodríguez va tenir una actuació formidable, a més de proporcionar els textos del lúdic mini-cicle Tres tris, de Joan Josep Gutiérrez.”

- Amb la soprano Teresa de La Torre. Festival Grec ‘96, Barcelona –

Avui. Barcelona. 27/7/96. Xavier Cester


 “…Em va agradar la comunicació que estableix amb el públic la pianista – els seus dos solos son magnífics…”

- Solos amb l’actriu i cantant Isabel Soriano. Festival Grec ‘95, Barcelona -

El Periódico. Barcelona, 28/7/95. Gonzalo Pérez de Olaguer