Viatge als Estats Units

El mes d'abril vaig viatjar als Estats Units per donar uns concerts i conferències.

 

 

 

 

 

 

A la capital de Carolina del Sud, Columbia, vaig donar quatre recitals comentats de música espanyola amb piano modern, amb obres d'Albéniz, Granados, Falla, Joan Flotats, entre altres.

 

A Greenville (South Carolina), vaig participar en les conferències anuals de la societat Historical Keyboard Society of North America, donant la conferència-concert "Fernando Sor in London. His relationship with the London Piano School". Vaig tocar música de Sor i de Clementi en un piano de cua Broadwood de 1791. Hi havia més de quaranta ponents. A més, em van convidar a tocar en el concert d'obertura fent música de cambra amb músics americans. Vam tocar un duet de piano a quatre mans de Clementi amb la pianista d'Arkansas Sally Todd i un trio també de Clementi amb la violinista Erika Cutler de South Carolina i el cellista James Waldo de Nova York.

La col·lecció d'instruments històrics de la "Carolina Clavier Collection" és molt abundant i interessant. La majoria d'ells estan restaurats i els posaven generosament a la nostra disposició. Hi havia fortepianos Longman Clementi & Co., Zumpe, Collard & Collard, Broadwood, Longman & Broderip, Schanz, Beck, o espinetes i clavecins Kirkman de 1748 i 1758 meravellosos, entre molts altres. Van ser uns dies plens d'interès i entusiasme.

"Marina Rodríguez Brìa, la nostra convidada especial d'Espanya que va rebre molts elogis per la seva bona actuació en el concert de la nit d'obertura, va parlar sobre Fernando Sor i la seva connexió amb la London Piano School. Ens va obsequiar amb la seva música de piano, que no s'escolta sovint en concerts."  HKSNA Newsletter Vol. 6 No. 2 2017

 

Lecture-recital in Greenville (South Carolina), USA:  “Fernando Sor in London. His relationship with the London Piano School”.

Historical Keyboard Society of North America, 6th Annual Meeting, April 2017.